De boekpresentatie

Op zaterdagmiddag 27 november 2021 kreeg Altwin het eerste exemplaar van Rondje Oostzee uitgereikt in wat vermoedelijk de meest Scandinavische plek in Nederland is: de Noorse Zeemanskerk in Rotterdam. Het werd een bijzondere middag die ook wel even spannend was: waar je twee jaar lang hard aan hebt gewerkt gaat dan eindelijk de wijde wereld in! Mooie speeches, een enorm passend muzikaal optreden, leuke gasten, een bijzondere locatie en fijne eerste reacties maakten de auteur en zijn vrouw enorm trots en de lancering van Rondje Oostzee compleet!

Slideshow

De boekpresentatie begon met een slideshow waarin beelden te zien zijn uit alle landen die in het boek aan bod komen. De slideshow wordt begeleid door een van de nummers die onderdeel uitmaakt van de soundtrack bij Rondje Oostzee:  het Litouwse 'Vasara Jau Ε alia' van de band Studija.

Slideshow Rondje Oostzee bekijken

De boekpresentatie werd aan elkaar gepraat door Judith, vrouw van de schrijver en tevens de andere 'hoofdrolspeler' in het boek.

Het eerste exemplaar van Rondje Oostzee kreeg Altwin uitgereikt van zijn zus Karen, die in een mooi praatje duidelijk maakte dat in het boek en op de locatie van de boekpresentatie (Rotterdam) veel dingen samen komen.

Altwin kreeg zelf natuurlijk ook het woord. In zijn speech blikte hij terug op de totstandkoming van zijn eerste boek en bedankte hij iedereen die hierin iets voor hem heeft betekend. Hij las ook een stuk voor uit eigen werk.

Uiteraard kon een muzikale omlijsting niet ontbreken! Bram van Langen speelde een aantal nummers uit de soundtrack van Rondje Oostzee. In het Engels, Zweeds en Deens!

En toen moest er natuurlijk gesigneerd worden. Altwin gaf aan iedereen die een boek kwam halen een persoonlijke boodschap mee...

...tot de voorraad helemaal op was!

Rondje Oostzee en Noorwegen Zingt: daar zouden zomaar TV-formats in kunnen zitten